restavracija_napis
Popolna ljubezen zahteva popolno ranljivost.

ODPRTO

2 JUN

+386 (0)2 620 00 53

Pokličite za rezervacijo

Vonjava, nato požitek in si noter.

Aperitif

Tukaj čevlji nimajo oprijema. Ni pločnikov in grožnje dežja nad tabo, saj ni neba.

Čutiš, kako tvoj izdih postaja mehkejši, ko se oprime roba kozarca. Mehurčki v pijači brbotajo navzgor, hlepeč po zraku in odrešitvi. Nemogoče je ostati trezen pustolovščine, ki se razodeva pred teboj...

Malo po tem, ko te posedejo, se pred teboj razprostre
pokrajina.

Sapat

Odvezani tega, da so le izbira na meniju, grižljaji kot neosvojeno kraljestvo čakajo nate. Tapiserija sestavin oblikovana v zapeljive kombinacije, osvobojene pravil pribora.

Zdrzneš se, saj vsi tvoji čuti oživijo. Živ. Vstopaš v novo, gostejšo in polnejšo dimenzijo, ki jo sestavlja kuharski mojster David.

Froid

Intenzivnost nove izkušnje je uravnotežena s spokojnostjo kleti. Gramofon in mesoreznica diktirata čas, ko se usklajujeta v ritmu trenutka.

Čudovit kaos, ki ni povsem naključen, kot vinska trta. Preplavi te neke vrste domačnost v fantaziji, kjer čas seda sam vase tako brezoblično kot tekočina iz kozarca, ki ti polzi po grlu.

Nazaj na stolu, saj gre za večdejanko, kjer je miza oder polna divjine, ki jo je treba udomačiti.

Entree

Okusi preplavljajo jezik kot snežinke, ki padajo na topla tla. Grižljaji pozvanjajo v ustih - lahno kot peresa rišejo piruete. Ekstaza vsake celice.

Orkestrirana estetika prihaja iz popolnega kaosa - kuhinje. Gledališče brez mask, dejanja brez scenarija, odprt konec. Hodi te presejajo.

Na poti močna, pokončna in voljna zorilnica.

Hauptspeisse

Upirajoča se razpadanju, spominja na vrhunsko galerijo, kjer obiskovalci zrejo v esenco živali, preden je meso, ki oporeka temu, da je le stopnja v prehranjevalni verigi, povzdignjeno v umetnost.

Najlažje je, da se vdaš in dovoliš svinjskemu jeziku, da s tvojim zapleše v poljub kot skromno opravičilo živalski žrtvi, ki je opustila svoje upe in sanje, da bi bile tvoje lahko bližje in bolj otipljive.

Svilnato sladka pokrajina, polna sadne blaženosti in slinasto-cedeče čokolade je zadnji odtis mojstrstva na želodec.

Dessert

Izkušnja je tako rahločutna, da jo želiš zadržati za zmeraj...a nekaj ti govori, da spada tja. Četudi gladi gube tvoje duše, je preveč intenzivna za vzdrževanje. Ostane s teboj kot lasten odmev spokojnosti.

Majhne, prikupne sladice delujejo kot popolni spominki na dvo-tro-štiriurno popotovanje, ki se je odvilo v ustih.

Petif four

Zrak preplavlja vonj kave in znajdeš se v kofeinski kopeli, ki te vleče proč od budnih sanj.

Medtem ko gledaš vinske steklenice na stenah, ki so zamenjale vsebino za zgodbe... te prešine. Še se vrneš. Lakota je dobila nov pomen, odstranjen prvinske potrebe, zdaj veliko bližje nebeškosti.

Digestif

Pekoč občutek grla, ki ga je povzročilo hruškovo žganje, pookus, ki se vzdržuje kot mundanost, čaka, da se vrneš. Lahko tečeš, lahko iščeš in iščeš, a tukaj je.

DOMAČE HRUŠKOVO ŽGANJE


Distilled fruit brandy made from fresh, aromatic pears that grow on the Vračko family orchards south of Maribor. Strong alchoholic drink has a fresh, fruity taste with fine flavours and will be served at the room temperature.

Rezerviraj si sedež

Monogamy is a trap
Disagree
Neutral
Agree

ZAPRTO

23 FEB - 1 MAR

dopust

5 - 7 APR

gostovanje na Felix 2020, AT

20 - 23 APR

gostovanje na Pastificio dei Campi, IT

HVALA
V kratkem Vas bomo kontaktirali
+386 (0)2 620 00 53
Za današnjo rezervacijo nas pokličite.

KONTAKT

RESTAVRACIJA MAK

Osojnikova ulica 20
2000 Maribor
Latitude: 46.554367
Longitude: 15.666085

T:+386 (0)2 620 00 53

DELOVNI ČAS

Tor - Sob: 12:00 - 15:00 & 18:00 - 21:30
Rezervacije za kosila so obvezne!
Za nedelje se lahko dogovorimo